Jahanje

za začetnike & najmlajše

TRAJANJE: 2 URI

Jahanje za začetnike

Glede na miroljubnost in prilagodljivost islandskih konj lahko začetniki zelo hitro (po uvodnem uvajanju v maneži) osvojijo osnove jahanja.

Začetnikom priporočamo 2 uri jahanja – tako lahko osvojijo osnovno znanje ravnanja s konji in jahanja v maneži, hkrati pa se lahko spoznajo tudi z jahanjem na terenu – na bližnje Senožeta ali do Bohinjskega jezera.

TERENSKI IZLETI ›

TRAJANJE: 15 – 30 MINUT

Jahanje za najmlajše

Neposreden odnos, ki se vzpostavi med otrokom in konjem, da otrokom možnost, da začutijo pristen stik s to plemenito živaljo. Na otroke to občutenje vpliva pozitivno in ni lepšega, kot videti srečen in zadovoljen otroški nasmeh na konjskem hrbtu. Islandski konji so posebni tudi zaradi umirjenega in prijaznega značaja, zato so prvi koraki na konjskem hrbtu varno doživetje. Za najmlajše ponujamo sprehod v naravo s konji (s sedli z ročaji za večjo varnost) v spremstvu vodnika.

RANČ MRCINA

Doživetja na ranču

Družinsko jahanje

TRAJANJE: 2 uri

Jahanje je odlična ideja za družinski izlet. Ne glede na to, koliko izkušenj z jahanjem konj imate, vas naša ekipa odlično pripravi za eno ali dve-urno doživetje v sedlu. Islandskim konjem zaupamo najmlajše ali malo starejše, tako se lahko v jahanju na terenu preizkusi vsa družina.

Popust za skupine in družine: 15 %.

Spoznavanje konja

TRAJANJE: 30 MINUT

Spoznavanje konja, priprava konja na ježo: otrok spozna, kako se konja pripravi, očisti in osedla. 30 min (vključuje 10 min jahanja).

Podari darilni bon

Šola jahanja

Šola jahanja obsega pripravo konja na jahanje in spoznavanje osnov jahanja v maneži ter na terenu. Za otroke je priporočljiva starost od 7 let naprej, odvisno od velikosti otroka.

kartica 20 ur -20% popusta

KDAJ LAHKO JAHAM IN KAJ POTREBUJEM?

Osnovne informacije

Terensko jahanje je možno skozi vse leto. V poletni sezoni jahamo dopoldan in pozno popoldan. V visoki sezoni (julij, avgust) imajo konji enkrat tedensko dan za počitek, ponavadi ob ponedeljkih, je pa to seveda večkrat odvisno od vremena.

Za jahanje je potrebna predhodna najava na telefonsko številko 041 790 297, lahko pa se za ure jahanja dogovorite tudi neposredno na ranču.
Vse ture so vodene.

Oprema: dolge hlače (lahko kavbojke) in pohodni čevlji. Oblačila naj bodo primerna vremenskim razmeram in letnemu času. Pozimi ne pozabite na rokavice, trak ali kapo in toplo obutev.

Izposoja čelade in dežnih plaščev je možna na ranču.
Max. teža jahača: 90 kg.
Jahanje ni primerno za nosečnice.

Terenski izleti na Ranču Mrcina