NAJLEPŠI KOTIČKI

Bohinja

TERENSKO JAHANJE

Jahanje v raju

Bohinj je zelo raznolik in ponuja odlične izlete, tako za začetnike, kot tudi za izkušene jahače. Terenski izleti so raznoliki, od vzponov na manjše hribe (Senožeta, Dobrava), do Bohinjskega jezera, pa do jahanja po planinah na Pokljuki. Vsi tereni pa zagotavljajo čudovite razglede na bohinjsko pokrajino in hribe. Izkušeni jahači poleg islandskih konjev lahko izberejo tudi druge konje.

ZA ZAČETNIKE & NAJMLAJŠE

Veseli začetki

Glede na miroljubnost in prilagodljivost islandskih konj lahko začetniki zelo hitro (po uvodnem uvajanju v maneži) osvojijo osnove jahanja. Začetnikom priporočamo 2 uri – tako lahko osvojijo začetno znanje v maneži in se v nadaljevanju spoznajo tudi z jahanjem na terenu – na bližnja Senožeta ali do Bohinjskega jezera. Če ste imeli v preteklosti slabe izkušnje s konji so islandski konji odlični terapevti za premagovanje strahu.

RANČ MRCINA

Posebna doživetja

Zima na Ranču Mrcina

Ranč je odprt celo leto, tako da je možno jahati kadarkoli. V zimskem času (seveda, če so snežne razmere primerne) popestrimo našo ponudbo z vožnjo s sanmi in adrenalinsko atrakcijo Ski jöring oz. vleko na smučeh.

Vožnja s kočijo ali vozom

Nudimo vam vožnjo s kočijo kjer se lahko peljejo 3 osebe. Peljemo vas lahko do Bohinjskega jezera. Lahko pa se peljete tudi s kmečkim vozom ali »lojtrnikom« za več oseb naenkrat in podoživite nekaj kmečkega duha.

KDAJ LAHKO JAHAM IN KAJ POTREBUJEM?

Osnovne informacije

Terensko jahanje je možno skozi vse leto. V poletni sezoni jahamo dopoldan in pozno popoldan. V visoki sezoni (julij, avgust) imajo konji enkrat tedensko dan za počitek, ponavadi ob ponedeljkih, je pa to odvisno od vremena.

Za jahanje je potrebna predhodna najava na telefonsko številko 041 790 297, lahko pa se za ure jahanja dogovorite tudi neposredno na ranču.
Vse ture so vodene.

Oprema: dolge hlače (lahko kavbojke) in pohodni čevlji. Oblačila naj bodo primerna vremenskim razmeram in letnemu času. Pozimi ne pozabite na rokavice, trak ali kapo in toplo obutev.

Izposoja čelade in dežnih plaščev je možna na ranču.
Max. teža jahača: 90 kg.
Jahanje ni primerno za nosečnice.